Nulstil
Filter
Luk
Ekspertviden

Kender du dine smerter?

Alle har prøvet at have ondt. Hver 5. dansker har det dagligt, fordi de lever med kroniske smerter. Men hvad er smerte? Kan man objektivt definere styrken af smerter? Hvordan behandler man smerter? Og findes der ting, man selv kan gøre for at tackle sine smerter?
Ekspertviden

Sådan vedligeholder du vægttab

At du taber dig, hvis du indtager færre kalorier, er der ikke noget nyt i. At motion øger forbrændingen, og dermed giver vægttab, er heller ikke nyt. Det er logik, at effekten bliver endnu bedre, hvis du kombinerer de to ting. Men hvorfor har forskningen først dokumenteret det nu? Og hvordan kan det give værdi for overvægtige danskere?
Sund viden fra apoteket

For lidt eller for meget?

For lidt jern og for meget kropsvægt går ud over din sundhed. Din krop er en kompliceret mekanisme, der har brug for brændstof og opmærksomhed for at kunne fungere optimalt. Hvis den får for lidt vitaminer og mineraler, kan du mærke det på fysikken – fx hvis du mangler jern. Omvendt kan det også være et problem med for meget – fx hvis det handler om for mange kilo.
Sund viden fra apoteket

Fødevareallergi og - intolerance

At være overfølsom over for visse fødevarer kan give mange forskellige symptomer, der minder om alt fra høfeber og astma til eksem og turistmave. Men hvornår er det allergi, og hvornår er det ”bare” intolerance? Og ikke mindst: Hvordan diagnosticerer og behandler man?
Sund viden fra apoteket

Kvinde min…

Kvinder skal lægge krop til lidt af hvert i løbet af livet. Graviditet og overgangsalder er to af de helt store udfordringer – selvom begge dele er en overgang. Kvindens sarte kønsorgan har til gengæld brug for opmærksomhed og pleje hele livet.
Sund viden fra apoteket

Fire hjørnesten til din vitalitet

På apoteket kalder vi det ”vital-firkanten”, fordi fire specifikke byggesten er særligt vigtige for din vitalitet. Det handler om multivitamin, fiskeolie, mælkesyrebakterier og kalk. Her får du at vide, hvorfor disse fire ting er så vigtige. Og med en lille test får du svaret på, om du skal overveje et kosttilskud.
Sund viden fra apoteket

Har du brug for tilskud?

En af det vigtigste anbefalinger i relation til helbred og sundhed er at spise sundt og varieret. Det kan ikke siges for tit, for du er, hvad du spiser. Intet kosttilskud kan erstatte sund og varieret mad. Men det kan være et tilskud. Et værdifuldt tilskud. Men hvad er op og ned på vitaminer og mineraler? Hvilke andre tilskud kan være relevante? Svaret på dine spørgsmål om kosttilskud er: Gå på apoteket. Så er du sikker på at få individuel rådgivning og kompetent hjælp fra en fagperson.
Sund viden fra apoteket

Får du nok vitaminer og mineraler?

Du er nødt til at indtage vitaminer og mineraler, for at din krop kan fungere. Hvis du ikke får nok via kosten, går det ud over din sundhed, energi og livskvalitet. Men hvilke funktioner har de enkelte vitaminer og mineraler? Hvilke fødevarer findes de i? Og spiser du varieret nok til at få dækket dit behov 100%?
Sund viden fra apoteket

Brug for kosttilskud med kalk?

Kalk er vigtigt hele livet, fordi det bidrager til vedligeholdelse af normale knogler. Knoglevævet bliver løbende nedbrudt, mens nyt bliver genopbygget. Og kalk er den byggesten, som hele processen er funderet på.
Sund viden fra apoteket

Unges tabuer

Det er ikke altid nemt at være teenager. Begge køn kan få daglige udfordringer, som føles pinlige. Men husk: På apoteket kan du altid få gode råd – helt anonymt og trygt.
Sund viden fra apoteket

Kosttilskud med potentiale

Det er vigtigt at understrege, at kosttilskud aldrig kan erstatte sund og varieret kost. Kosten har stor indflydelse på din sundhed, din energi og din livskvalitet. Derfor er det en god idé at være opmærksom på, om din kost fx er hjertevenlig og knoglevenlig.
Sund viden fra apoteket

Har du svært ved at holde balancen?

Balancen er vigtig. Du bruger den hele tiden, når du går, står, løber og i det hele taget koordinerer din krops bevægelser i det daglige. Derfor går det hårdt ud over livskvaliteten, hvis du døjer med svimmelhed. Her får du nyttig viden om balancen og fakta om både harmløse og mere alvorlige årsager til svimmelhed.
Sund viden fra apoteket

Får du nok ud af dine kosttilskud

Kosttilskud er næsten blevet hverdagskost her i Danmark. For selvom mange mennesker spiser sundt og varieret, så har de fleste en fornemmelse af, at de med fordel kan tage lidt tilskud. Men hvad har du brug for? Og hvordan får du det bedste udbytte af dit kosttilskud?
Sund viden fra apoteket

Styr på relevante kosttilskud?

Går du og føler dig træt? Går fordøjelsen lidt trægt? Eller går du bare rundt og føler, at kroppen måske ikke er helt på toppen? Svaret kan være, at den ikke får dækket sine behov. Her får du en række tips til kosttilskud, som dækker nogle af de behov, som er meget udbredte.
Sund viden fra apoteket

Kosttilskud: Generelt eller målrettet?

Hvordan får du mest ud af dine kosttilskud?
Sund viden fra apoteket

Har du hovedpine?

500.000 af os danskere har hovedpine mindst én gang om ugen. Hovedpine har mange niveauer lige fra irriterende gener til invaliderende smerter. Hvis du oplever kraftig hovedpine, bør du tale med din læge. Det samme gælder, hvis hovedpinerne er tilbagevendende, og du ikke kender forklaringen. Her gennemgår vi forskellige typer hovedpiner, og giver tips til at tackle smerter.
Sund viden fra apoteket

52,6% af danskerne er overvægtige

Definitionen på overvægt er en BMI ≥ 25, og det har hele 52,6% af danskerne. Hovedårsagen er, at vi lever i et samfund, hvor det er nemt at spise for meget/fedt og nemt at bevæge sig for lidt. Men overvægt er ikke kun et kosmetisk problem. Overvægt er et problem for sundheden. Overvægt kan give fysiske og mentale følgesygdomme.
Sund viden fra apoteket

Ernæringsdrik er god næring

Ernæringsdrik er lige præcis det, som ordet siger. Ernæring i form af kulhydrater, proteiner, fedt, vitaminer og mineraler. Nogle indeholder også fibre. Produkterne findes både som fuldgyldige ernæringspræparater og supplerende ernæringspræparater. Fælles er, at de med få milliliter giver et energiboost, som er værdifuldt for personer, der aktuelt er i en ernæringsrisiko.
Ekspertviden

Kostplaner til diabetikere skal være individuelle

”Tidligere var der helt faste kostanbefalinger til diabetikere. I dag er anbefalingerne mere individuelle. Ganske enkelt fordi vi er blevet klogere på diabetes og bedre til at behandle sygdommen,” siger Cecilie Sandvad, der her fortæller om et nyt forskningsprojekt og giver gode kostråd.
sund
Ekspertviden

Hvad sker der, hvis du får for lidt vitaminer og mineraler?

Er fejl- og/eller underernæring en risiko her i Danmark? Hvad siger videnskaben om, hvordan kroppen reagerer, hvis den mangler vitaminer og mineraler? Og tilhører du en befolkningsgruppe, der har særlige behov?
Sund viden fra apoteket

Kærlig pleje til familiens små

Som forælder vil man altid gøre det allerbedste for sine børn. Fx ved at tage små hverdagsgener i opløbet, og ved at forebygge med den rigtige hjælp og omsorg. På apoteket har vi særligt fokus på, at familiens små trives godt.
Sund viden fra apoteket

Er alt fedt "fedt"?

Kroppen har brug for fedt. Det er en kilde til energi, og det fungerer som depot til opbevaring af energi. Så ja – fedt er ”fedt”, men er ikke ”bare” fedt. Der findes nemlig forskellige typer fedtsyrer, så det er vigtigt, du er opmærksom på, hvilken slags fedt, der er i den kost, du spiser.
Sund viden fra apoteket

Sovemedicin skal bruges med omtanke

Du kan havne i en situation, hvor du får akut brug for hjælp til at sove. Her kan sovemedicin være nødvendigt. Men medicinen skal bruges med omtanke – og kun som en kortsigtet løsning.
Sund viden fra apoteket

Problemer med at sove? Sov bedre med tips fra apoteket

Alle mennesker oplever nætter, hvor det kan være svært at sove. Nogle gange er det bare et par urolige nætter af uforklarlige årsager. Andre gange er det en periode i forbindelse med en livssituation, der medfører bekymring og stress. Søvn er vigtig for din sundhed og livskvalitet. Derfor får du her en håndfuld tips, som du kan implementere i dit liv allerede fra i dag.
Ekspertviden

Målrettet kost er super-kost

Ernæring bliver til terapi, når den bliver målrettet det enkelte menneske i forhold til særlige behov – enten fordi den pågældende person mangler noget, eller får for meget af noget. Børn og seniorer er to aldersgrupper, Mia Damhus ofte rådgiver. Her præsenterer hun fire cases om målrettet kost, som rigtig mange danskere kan spejle sig i.
Ekspertviden

Glad ryg

Hver dag har mere end 600 mio. mennesker i verden ondt i ryggen. Nogle af dem bor i Danmark, og langt de fleste af os har prøvet det. Måske endda flere gange. Jan Hartvigsen har gode nyheder til alle, der har rygsmerter inde på livet: Det er muligt at leve godt og længe, selvom du døjer med ondt i ryggen. Her får du at vide, hvad du skal gøre – og hvad du ikke skal gøre – hvis du har ondt i ryggen.
Sund viden fra apoteket

Lær mere om kosttilskud

For meget eller for lidt? Måske har du lagt mærke til, at der på kosttilskud nu står nogle tal angivet i RI-værdi i stedet for ADT.
Sund viden fra apoteket

Overbelastning kan udløse stress

Kend og erkend din stress før den gør dig syg. Stress er noget, der bliver talt og skrevet meget om. Mange kalder det en ”folkesygdom”, men stress er ikke nogen sygdom. Stress er en tilstand, hvor du er belastet, fordi du oplever større krav end dine ressourcer kan honorere. Hvis belastningen varer i lang tid, kan stress udløse både psykiske og fysiske følgesygdomme.
Sund viden fra apoteket

Kan sundhed købes i pilleform?

Flere og flere danskere jagter det sunde liv ved at købe kosttilskud, og mere end halvdelen af danskerne spiser kosttilskud hver eneste dag. Men er kosttilskud en overhalingsbane til et sundt liv? Og hvilke kosttilskud er relevante for dig?
Ekspertviden

Spiseforstyrrelse er en psykisk lidelse

Flere og flere unge udvikler et forstyrret forhold til mad og krop. ”Hvis vi bruger seneste internationale viden som udgangspunkt, så er vurderingen, at vi her i Danmark har ca. 75.000, der lever med en spiseforstyrrelse. De kan være svære at identificere, diagnosticere og behandle, for de oplever ikke selv, at de har brug for hjælp. Mit primære budskab til alle, der er bekymrede for, om de har en spiseforstyrrelse, er derfor: Ræk ud – vi er her for at hjælpe dig.”